Dag van de Isolatie 2017

De Vereniging van Erkende Na-Isolatiebedrijven in Nederland (VENIN) organiseert op 3 november 2017 de Dag van de Isolatie. Tijdens deze dag worden door heel het land tientallen huizen geïsoleerd en terplekke kunnen belangstellenden zien wat er bij de isolatie van een huis komt kijken en wat de mogelijkheden zijn op het gebied van subsidies, financieringen en besparingen. Op 4 november wordt er extra geïsoleerd: isolatiebedrijven aangesloten bij VENIN zullen dan sportclubs isoleren. Ook hier kunt u een kijkje komen nemen en u laten informeren. 

Isolatiebedrijven presenteren zichzelf, soms op ludieke wijze, in wijken, bij woningen en of op centrale punten in gemeenten. Wethouders, prominenten en politici, helpen mee om geïnteresseerden met eigen ogen te laten zien dat het isoleren van een woning relatief eenvoudig en binnen een dag te realiseren is. Woningisolatie verdiend zichzelf snel terug, levert meer wooncomfort op en draagt positief bij aan het milieu.

  • De adressen waar geïsoleerd wordt in ons land deze week wordt inzichtelijk gemaakt. Zo kunt u zelf kijken hoe dat in zijn werk gaat en hoe weinig overlast dat veroorzaakt. Er zijn ook enkele adressen die de deuren geopend hebben en waar u informatie kunt verkrijgen. U vindt die adressen hier.
  • Op zaterdag 4 november worden op enkele plaatsen sportclubs voorzien van een warm onderkomen.

Foto:
Minister Blok trapt eerste Dag van de Isolatie in 2016 af.

Foto:
Liesbeth van Tongeren helpt bij het isoleren van een woning in Werkendam tijdens DVDI 2016

Hoe werkt dat?

Wat zijn de mogelijkheden voor mijn huis?

Wat levert het op?