Op zaterdag 5 november vindt de eerste Dag van de Isolatie plaats. Op deze dag isoleren specialistische bedrijven in heel Nederland meer dan honderd huizen en bieden op die manier huiseigenaren de mogelijkheid om met eigen ogen te zien wat dat in de praktijk betekent.

Het isoleren van een woning is relatief eenvoudig, verdient zichzelf snel terug en levert meer wooncomfort op. Toch gebeurt dit nog relatief weinig. In Nederland zijn 4 miljoen woningen onvoldoende geïsoleerd. In oktober start de overheid een 3 jaar durende  campagne waarmee ze de twijfelaars/uitstellers over de streep trekken.

Bij de woningen die op 5 november geïsoleerd worden en op andere informatiepunten in het land kan informatie ingewonnen worden over het isoleren van de woning. Op de website www.dagvandeisolatie.nl is vanaf begin oktober alle informatie over deze dag te vinden.

Subsidie

Het is ook financieel extra aantrekkelijk om juist nu te gaan isoleren. Naast het feit dat de energierekening daalt en de waarde van de woning toeneemt doordat deze een beter energielabel krijgt, is er sinds 15 september € 60 miljoen aan overheidssubsidie beschikbaar. Daarvoor dienen twee isolerende maatregelen te worden uitgevoerd. De  subsidie kan oplopen tot gemiddeld meer dan 20%.

Wij-Isoleren.nl

Milieu Centraal en branchevereniging Erkende Na Isolatiebedrijven Nederland (VENIN) publiceren binnenkort alle gekwalificeerde isolatiebedrijven op de website www.wij-isoleren.nl. Daardoor krijgt de woningeigenaar zicht op welke betrouwbare isolatiebedrijven er zijn en hoeft hij zich geen zorgen te maken over de kwaliteit en de garantie van het werk.

Gratis isolatie

VENIN verloot drie cadeaubonnen van € 1.000,- onder eigenaren die hun huis op 5 november laten isoleren. Om daarvoor in aanmerking te komen kunnen ze zich aanmelden bij één van de bij VENIN aangesloten bedrijven.