knauf_insulation

Danny Wilting is Sales Manager Blowing wool en Retail bij Knauf Insulation en weet als geen ander hoe belangrijk het is om te isoleren en heeft daarom zijn eigen woning ook goed geïsoleerd. Bovendien wekt hij, doormiddel van zonnepanelen, ook zelf energie op. Hieronder geeft hij antwoord op een paar vragen:

Wat doet uw bedrijf?

Knauf Insulation in Oosterhout (NB) realiseert oplossingen die bijdragen aan het ontwikkelen van omgevingen waar het prettig wonen, werken en verblijven is. Als één van de wereldmarktleiders binnen de sector levert het bedrijf innovatieve (af)bouwsystemen en -materialen voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. Knauf Insulation is wereldwijd een gerespecteerde naam in de bouwsector en actief op het gebied van isolatie-oplossingen. Speerpunten zijn energiebesparing, duurzaamheid, brandveiligheid en akoestische prestaties voor zowel nieuwbouw als renovatietoepassingen. Knauf Insulation – als onderdeel van het Duitse familiebedrijf Knauf – produceert houtwol, glaswol, minerale wol en inblaaswol. Meer informatie: www.knaufinsulation.nl.

Wat vindt u van de volgende stellingen:

1. Er moet meer voorlichting komen over isoleren ja/nee omdat….
Er moet zeker meer voorlichting komen, we hebben als Nederland belangrijke doelen te halen wat betreft CO2 uitstoot. Tevens is het isoleren belangrijk i.v.m. comfort en energiebesparing en dus besparing op de energierekening. Iedereen weet dat de energieprijzen in de toekomst weer zullen gaan stijgen omdat Nederland steeds meer gas moet gaan importeren.
2. Om meer mensen sneller te laten isoleren is het belangrijk dat….
Er een duidelijke voorlichting komt vanuit Den Haag, zodat de burgers weten wat het allemaal oplevert voor de bewoner.
3. Mensen kiezen vooral voor isoleren vanwege (geld/milieu/comfort/anders)
Ik denk dat het een combinatie is, de een zal kiezen voor extra comfort en de ander voor besparing op de kosten of de CO2 uitstoot. Wat de beweegreden ook is, iedereen heeft er profijt van.
4. Ik ben blij met de Dag van de Isolatie omdat….
Isolatie extra onder de aandacht wordt gebracht.
5. Op de Dag van de Isolatie doen wij als bedrijf …..
Wij als fabrikant zullen onze klanten ondersteunen bij activiteiten die zij gaan organiseren op 5 november.
6. De ideale uitkomst van de Dag van de Isolatie is voor mij…
dat meer Nederlanders zich bewust zijn van het nut om te gaan isoleren. Ik snap dat dit niet op een dag lukt maar elke stap in de goede richting is er een!!
7.  De Dag van de Isolatie is voor mij pas het begin omdat….
Op deze dag de aftrap wordt gegeven om mensen bewust te maken van het nut om te gaan isoleren.
8. Als ik de overheid een advies mag geven om zo veel mogelijk eigen woningen te laten isoleren (b.v. subsidie, verplichting bij aankoop huis, minimaal energielabel etc.) is dat….
Ik zou graag willen dat de uitstoot/het energielabel van de woning gekoppeld wordt aan het huurwaarde forfait. Op deze manier krijg je dat de vervuiler betaald.
9. Wat ik graag nog wil zeggen….
Ik vind de dag van de isolatie een mooi initiatief en ik hoop dat Nederland weer een stukje duurzamer gaat worden.