VENIN, de Vereniging van Erkende Na-Isolatie bedrijven en Duurzaam Bouwloket, het energieloket voor particulieren en ondernemers op het gebied van energiebesparing, slaan de handen ineen voor de 2e Dag van de Isolatie op vrijdag 3 november aanstaande. Zij trekken de komende periode samen op om huiseigenaren beter te informeren over de voordelen en mogelijkheden op het gebied van isoleren en de besparingen die dit met zich meebrengt.

Het doel van de Dag van de Isolatie is mensen bewust(er) te maken van het isoleren van hun woning. Op talloze locatie in Nederland kan men met eigen ogen zien dat isoleren makkelijker is dan men vaak denkt. “Het begint met isoleren”, aldus Rob van Boxtel, voorzitter VENIN. “Het isoleren van de schil is de enige en meest renderende start bij energiebesparing. Samen met Duurzaam Bouwloket zullen wij dit gegeven aanpakken om zoveel mogelijk huiseigenaren te bewegen om in actie te komen en hun huis te laten isoleren.”

Duurzaam Bouwloket is hierbij een perfecte partner. Zij is voor meer dan 100 gemeenten het loket om de inwoners onafhankelijk te informeren en te adviseren over wat er allemaal aan de woning kan worden verbeterd om geld én energie te besparen. Roy Langedijk: “Op termijn moeten alle woningen in Nederland van het gas af. Een hoogwaardig geïsoleerde schil van de woning is hierbij een belangrijke eerste stap. Als energieloket namens veel gemeenten zien wij de Dag van de Isolatie als een ideaal moment om hier in samenwerking met de VENIN extra aandacht aan te geven”.

VENIN is de Vereniging van Erkende Na-Isolatiebedrijven in Nederland. Haar uitvoerende leden werken allen volgens de strenge richtlijnen. De isolatie werkzaamheden en de gebruikte isolatiematerialen worden gecontroleerd door de onafhankelijke instituten SKG-IKOB en Insula Certificatie om zo de kwaliteit op een zo hoog mogelijk niveau te houden.
Volg de Dag van de Isolatie ook op social media:

Op Twitter

Op Facebook

Op Instagram